داده های درون زنجیره ای نشان از تسلیم نشدن سرمایه گذاران بلند مدت بیت کوین دارد که همچنان در حال انباشت دارایی های خود هستند. علاوه بر این، حجم بیت کوین موجود در صرافی های ارز دیجیتال به پایینترین سطح خود در ۶ ماه گذشته رسیده است.
براساس گزارش کوین تلگراف، تحلیلگر مشهور ارز دیجیتال بیت کوین، ویلی وو (Willy Woo)، معتقد است که بازار در حال حاضر نزولی نیست، به این علت که شاخص های درون زنجیره ای نشان از بازیابی قیمت دارد و سرمایه گذاران بلند مدت، همچنان در حال خرید بیت کوین هستند.
این تحلیلگر مشهور در گفت و گوی ۲۸ ژوئن (۷ تیر) خود با پادکست "what Bitcoin Did"، گفت بر آن باور است که روند کلی بازار بیت کوین نزولی نیست، به این خاطر که داده های درون زنجیره ای نشان از ادامه انباشت این ارز دیجیتال دارد.
ویلی وو با اشاره به یکی از آهنگ های مشهور دهه ۸۰ میلادی که توسط ریک اشتلی (Rick Astley)، خواننده بریتانیایی اجرا شده است، به نام
«Never Gonna Give You Up» گفت:
ریک اشتلی [مانند] سرمایه گذاری است که به خرید بیت کوین ادامه می دهد و هرگز تمایلی به فروش آن ندارد. البته ریک در طول سال ۲۰۲۱ بسیار فعال بوده است و ناگهان تمام ارزها از او دور شدند و به دست سرمایه گذاران ضعیفی افتادند که [پیوسته] خرید و فروش می کنند. اما اکنون شاهد بازگشت آن ها به سمت ریک هستیم.
همچنین وو افزود که اخیراً بازار در فاز نوسانی قرار گرفته بود و سکه هایی که در اوایل سال جاری فروخته شده بودند توسط سرمایه گذاران بلند مدت در حال جمعآوری هستند.
مجری این پادکست، پیتر مک کورمارک (Peter McCormack)، گفت که تاکنون هیچ یک از ارزهای دیجیتال خود را نفروخته است و نسبت به آینده ارزهای دیجیتال مطمئن است، به این علت که تصور می کند اتفاقات خوبی پیش رو است.
ویلی وو در ارتباط با نمودار اخیر قیمت بیت کوین گفت که این چرخه ای است که از نظر ساختاری کاملاً با گذشته متفاوت است و تا به حال شبیهش را ندیده ایم.
وی افزود:
هم اکنون قیمت در یک بازه نوسانی نزولی قرار دارد. و شباهت زیادی با الگوی انباشت وایکوفیان (Wyckoffian) دارد و همچنین اگر این الگو درست عمل کند بیت کوین تا محدوده ۲۸,۰۰۰ و ۲۹,۰۰۰ دلار افت خواهد کرد که احتمالاً تلاش آخر برای مشخص کردن کف قیمتی است. همه ی داده های درون زنجیره ای هم نشان از بازیابی قیمت دارد.
پلتفرم تحلیلی سنتیمنت (Santiment) هم نتایج مشابهی ارائه کرده است که نشان می دهد موجودی بیت کوین در صرافی های ارز دیجیتال به طور پیوسته در حال کاهش است و توسط سرمایه گذاران بلند مدت خریداری می شود.
نمودار حجم بیت کوین موجود در صرافی های ارز دیجیتال
ویلی وو با اشاره به فشار نهادهای نظارتی بر بیت کوین و ارزهای دیجیتال که بیشتر آن به کشورهای چین، آمریکا و انگلیس ربط پیدا می کند، گفت:
این گونه به نظر می رسد که بیت کوین در حال مبارزه با غول مرحله آخر یک بازی ویدئویی است. [بیت کوین] به معنی واقعی کلمه در برابر بانک های مرکزی قرار گرفته و این اتفاق بسیار زودتر از آن چه انتظار می رفت رخ داده است.
در زمان نگارش این گزارش، قیمت بیت کوین در محدوده نوسانی ۶ هفته ای خود در حرکت است و با کاهشی ۳.۷ درصدی در ۲۴ ساعت گذشته به ۳۴,۶۵۳ دلار رسیده است.
منبع خبر: سایت arzdigital.com
بعد از خارج شدن گسترده ماینرها از چین به دلیل وضع محدودیت های شدید دولت این کشور در قبال این حوزه، تعداد زیادی از کارشناسان اعلام کردند که تأسیسات استخراج اثبات کار نسبت به اعمال قانون گذاران آسیب پذیر هستند.
براساس گزارش کوین تلگراف، شبکه ارز دیجیتال بیت کوین تا حد زیادی به زیرساخت های استخراج بزرگ در سرتاسر دنیا وابسته است؛ از سوی دیگر بسیاری از این زیرساخت ها تا پیش از این در چین فعالیت داشتند و محدودیت های اخیر این کشور در ارتباط با ارزهای دیجیتال موجب شده است تا هش ریت بیت کوین تا مقدار زیادی کاهش پیدا کند. ماه می (خرداد) چین اعلام کرد که سخت گیری هایش در مورد استخراج و معاملات ارزهای دیجیتال را بیشتر خواهد کرد. در آن موقع این کشور دلیل این تصمیم خود را تهدیدهای مالی عنوان کرده بود. لازم به ذکر است که رویکرد سخت گیرانه چین در مورد این حوزه چیز جدیدی نیست و می توان آن را تکرار اقدامات قبلی اش توصیف کرد. چین قبلا هم اعلام کرده بود که ارزهای دیجیتال ثبات مالی را به خطر می اندازند؛ به این خاطر که قیمت آن ها نوسانات بسیاری دارد.
ماینرها برای اولین بار در تاریخ، ملزم به اجرای راهبردهای موجود شده اند. سخت افزارهای ماینینگ همچنان با تهدید مواجه هستند و این تهدید در صورت خروج آن ها از چین همچنان متوجه آن ها خواهد بود. این موضوع نشان می دهد که روش اتریوم برای تغییر پروتکل اجماع خود از اثبات کار به اثبات سهام یکی از بهترین رویکردهای اتخاذ شده در این حوزه است و می توان آن را روشی قابل اتکاتر در تمرکززدایی به حساب آورد. از سوی دیگر، این رویه خطراتی که امروز بیت کوین با آن ها مواجه است را از بین می برد.
پیشنهاد مطالعه:
رمز ارز چیست؟
بررسی تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال
خرید بیت کوین با پایین ترین قیمت
روش های درآمد زایی از ارز دیجیتال
همان طور که پیشتر گفتیم، بیت کوین با تکیه بر هش ریت تأسیسات استخراج بزرگ کار می کند. در این میان، پیش از محدودیت ها حدود ۶۵ درصد هش ریت بیت کوین در چین تولید می شد. شرکت های تولید کننده تجهیزات استخراج هم به تقویت و حمایت از موج استخراج ارزهای دیجیتال در چین کمک کردند. برآوردها نشان می دهد که از هر ۲ دستگاه ای سیک تولید شده، یک دستگاه به ماینرهای چینی می رسد. همچنین محدودیت های چین تنها به حوزه استخراج محدود نبوده است بلکه بازار بیت کوین را هم تحت تأثیر شدید خود قرار داده است.
با فشار مقامات دو استان چینی به ماینرها برای خاموش کردن دستگاه های خود، هش ریت شبکه بیت کوین به کمترین میزان در یک سال اخیر خود رسیده است. ابهامات در مورد این موضوع که چه بر سر دستگاه های ضبط شده خواهد آمد نیز تأثیرات گسترده ای روی بازار گذاشته است. صنعت استخراج بیت کوین زمانی یک صنعت چند میلیارد دلاری بود و اتفاقات اخیر ضررهای بسیاری را به فعالان آن وارد کرده است.
سیاست چین در قبال بیت کوین با هدف «ثبات مالی» و «نظم عمومی» تدوین شده است و عمدتاً به اهداف جغرافیایی-سیاسیِ مرتبط با حذف رقبای ارز دیجیتال ملی خود (یوان دیجیتال) مرتبط است. از طرف دیگر، چین به دنبال کاهش کربن تولید شده خود است و می خواهد انرژی خود را روی دیگر صنایع متمرکز کند. اتفاقات اخیر در چین بیانگر آن است که اتکای بیت کوین روی مزارع صنعتی استخراج، عرضه سخت افزارهای مرتبط و نیروی برق که همگی به سیاست های دولت ها وابسته هستند، پاشنه آشیل این ارز دیجیتال است.
ماینرها حالا در تلاش هستند به مناطق دیگر دنیا که آب و هوایی سرد دارند و در آنجا نیروی برق ارزان در دسترس است، مهاجرت کنند. قوانین سهل در حوزه ارزهای دیجیتال و استخراج این ارزها از دیگر ویژگی هایی است که ماینرها در انتخاب حوزه قضایی مورد نظرشان به آن توجه می کنند. ایالت وایومینگ در آمریکا یکی از این مکان هاست. وایومینگ یکی از ایالت های دوستدار ارزهای دیجیتال شناخته می شود. حال باید منتظر ماند و دید نقل مکان می تواند بیت کوین را از شر محدودیت های سیاسی خلاص کند یا خیر.
سخت افزار همیشه به عنوان یکی از آسیب پذیری ها در زیرساخت های غیر متمرکز به حساب می آمده است. در شبکه های بلاک چینی که مبتنی بر اثبات کار فعالیت می کنند، نسخه ای از گزارش تمام تراکنش ها که توسط ماینرها به عنوان نسخه معتبر شناخته می شود، روی رایانه همه نودها ذخیره می شود.
این چنین سیستم هایی در مقابل بعضی از تکنیک ها و شرایط آسیب پذیری دارند. مثلا یک سری از آن ها در مقابل تمرکز سخت افزارها در یک محدوده جغرافیایی (مثل چین) آسیب پذیر هستند. برخی از مدل های جدید دستگاه های ای سیک یا مدل های ارتقایافته در اختیار عموم قرار نمی گیرند و تنها عده ای محدود می توانند از آن ها استفاده کنند. از جمله دیگر چالش ها می توان به تأخیرهای ایجاد شده در زنجیره های تأمین اشاره کرد.
اینکه بیشتر قدرت پردازش شبکه یک ارز دیجیتال در یک کشور متمرکز باشد، و متکی به سخت افزارهای گران قیمت باشد و در قبال سیاست ها و قانون گذاری ها آسیب پذیر باشد، با هدف تمرکززدایی بیت کوین که ساتوشی ناکاموتو در وایت پیپر این ارز دیجیتال به آن اشاره کرده، در تضاد است. در نسخه اولیه وایت پیپر بیت کوین، این ارز دیجیتال یک سیستم همتا به همتا توصیف شده بود که زیرساخت آن را رایانه های معمولی در یک بستر غیر متمرکز شکل می داد. در وایت پیپر بیت کوین، شبکه با تکیه بر قدرت پردازش پردازنده های مرکزی تأمین می شد و به این ترتیب، یک نقطه ضعف واحد برای از کار انداختن سیستم وجود نداشت.
شاید بتوان گفت که این نکته اهمیت تغییر رویه اتریوم به اثبات سهام را پررنگتر می کند. از سمت دیگر باعث می شود به پتانسیل های اتریوم در تمرکززدایی در بلند مدت واقف شویم. حمله به یک شبکه مبتنی بر اثبات سهام هزینه برتر و زمان برتر از خرید قدرت پردازش برای حمله به یک بلاک چین اثبات کار است؛ به این خاطر که در پروتکل اثبات سهام، این احتمال وجود دارد که سرمایه های مهاجم هم از بین برود.
از سوی دیگر، راه اندازی یک نود اعتبارسنج اثبات سهام روی لپتاپ بسیار ساده تر و محتمل تر از تبدیل شدن به یک نود ماینر در شبکه های اثبات کار است. اگر هر کسی بتواند روی لپتاپ معمولی خود یک نود راه اندازی کند، پس می توان گفت که افراد بیشتری فرصت مشارکت در شبکه را پیدا خواهند کرد؛ این موضوع در نهایت به تمرکززدایی بیشتر می انجامد و قانون گذاران تقریباً قادر به جلوگیری از اجرای این نودها نیستند. در این میان نباید فراموش کرد که تأسیسات بزرگ استخراج بیت کوین به دلیل انرژی مصرفی بالا به هدفی آسان برای دولت ها تبدیل شده اند تا محدودیت های خود را روی آن ها اعمال کنند.
استخراج ارزهای دیجیتال در چین به سمت کشورهایی مثل روسیه و قزاقستان کشیده می شود و همین نکته باعث می شود استخراج بیت کوین به روال سابق خود ادامه داشته باشد. در این میان بعضی از مناطق نظیر تگزاس با تدوین قوانین شفاف در این حوزه، به دنبال جذب ماینرها هستند. عده ای هم به دنبال فروش سخت افزارهای استخراج خود هستند. آمارهای شرکت های ترابری نشان دهنده این است که هزاران پوند دستگاه استخراج برای فروش به بریتانیا سرازیر شده اند.
با وجود اینکه چین باعث ایجاد ترس، بلاتکلیفی و ابهام در بازار شده است، اما ممکن است به رفع آسیب پذیری های شبکه بیت کوین هم کمک کند؛ به همین دلیل بعضی از حامیان بیت کوین از این محدودیت ها حمایت کرده اند. در این میان تمرکززدایی در بلند مدت هدف دارندگان بیت کوین است؛ اما نمی توان گفت که انتقال سخت افزارهای استخراج به معنی افزایش تمرکززدایی شبکه و از بین بردن آسیب پذیری ها در رابطه با سیاست ها و محدودیت های حکومتی است.
در شبکه های غیر متمرکز سخت افزار مشکلی بزرگ است. نیاز بیت کوین به زیرساخت های گسترده باعث این امر شده است تا در مقابل سیاست های کشورهایی نظیر چین آسیب پذیر باشد. حتی اگر استخراج بیت کوین به یک کشور دیگر منتقل شود، باز هم نسبت به زمانی که هر کسی بتواند روی لپتاپ خودش نرم افزار استخراج را اجرا کند، غیر متمرکز نیست.
این موضوع نشان دهنده وابستگی متقابل بلاک چین ها و منافع و سیاست های دولتی است؛ حوزه های قضایی در پی بهره مندی از فرصت های ایجاد شده هستند و می خواهند ماینرها را جذب کنند و از طرف دیگر بلاک چین ها هم نسبت به سیاست های آن ها تأثیر می پذیرند. رویکرد دولت ها نسبت به اثبات سهام می تواند تأثیرات زیادی روی آینده و خطرات این شبکه ها در بلند مدت داشته باشد.
[caption id="attachment_9879" align="aligncenter" width="700"] دلایلی بر بد نبودن ممنوعیت استخراج در چین[/caption]
از گذشته های دور و دراز درگیری چین و بیت کوین با قانون گذاری در ارتباط بوده است. از آنجا که اخبار مربوط به محدودیت های تازه چین دوباره سر تیتر خبرها را به خود اختصاص داده است، واجب است تا یک بار قوانین تازه و جدید را با مقررات قدیمی این کشور مقایسه کنیم.
مطالب پیشنهادی جهت مطالعه
معرفی صرافی آنلاین معتبر
آشنایی با ارز دیجیتال EOS
معرفی کیف پول دیجیتال
بر اساس گزارشی که کوین دسک منتشر کرد، اولین قانون چین درباره صنعت رمزنگاری به سال ۲۰۱۳ برمی گردد، وقتی که حکومت این کشور بیت کوین را به منزله یک دارایی مجازی به رسمیت شناخت، ولی استفاده از آن را در خرید و فروش ها ممنوع اعلام کرد. در سال ۲۰۱۷، مقامات چین مشارکت در عرضه اولیه رمز ارزها (ICO) را هم ممنوع اعلام کردند که موجب شد قیمت بیت کوین به طور موقت سقوط کند. با وجودی که ممنوعیت خرید و فروش بیت کوین همچنان سر جای خودش باقی مانده است، تازه ترین موردِ نگران کننده در ارتباط با قانون گذاری های دولت چین، خبرهای مربوط به ممنوعیت فعالیت های استخراج در بعضی از استان های این کشور است.
بعد از نشر اعلامیه در زمینه ی ممنوع شدن استخراج بیت کوین در استان سیچوان چین (آخرین استانی که فعالیت های مرتبط با استخراج را ممنوع اعلام کرد)، تعداد زیادی از ماینرها مجبور شدند تا برای حفظ و نگهداری از سخت افزارهای ماینینگ خود آن ها را به کشورهای دیگر منتقل کنند و همچنین خود نیز مهاجرت کنند. این طور که تخمین زده شده است تعداد ۹۰ درصد از ظرفیت استخراج چین در پی ممنوعیت های جدید از کار افتاده است. این خبر بسیار قابل توجه و مهم است؛ به این علت که تعداد ۸۰ درصد از قدرت استخراج بیت کوین تا قبل از این ماجرا در اختیار ماینرهای چینی بوده است.
مطالعه مطالب مرتبط
معرفی ارز دیجیتال بیت کوین
آشنایی با روش های استخراج ارز دیجیتال بیت کوین
خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت
با وجودی که ممنوعیت فعالیت های استخراج در چین موجب ایجاد ترس در میان سرمایه گذاران بازار رمز ارزها شده است و قیمت ها را با افتی قابل توجه رو به رو کرده است، تعداد زیادی از کارشناسان اعتقاد دارند که ممنوعیت های چین می تواند به تقویت روند صعودی بیت کوین در دراز مدت کمک کند.
در ادامه این مطلب می خواهیم ۳ دلیلی را مطرح کنیم که نشان دهنده این است که ممنوعیت های اخیر چین آنقدرها هم که به نظر می رسد، بد نیستند.
هنوز شهروندان این کشور توسط مقامات چین مجبور نشده اند تا دارایی های خود را تسلیم دولت کنند. واژه های «بیت کوین» و «ممنوعیت» چندین بار در مورد سرکوب های جدید چین به کار رفته است، با این وجود باید این نکته را فراموش نکنیم که تا به الان ممنوعیتی برای محافظت از بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در نظر گرفته نشده است.
در درجه اول نگرانی بانک مرکزی چین افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال است، به این خاطر که این مساله به صورت مستقیم اقتصاد و ثبات مالی این کشور را به چالش می کشد. با افزایش فشار محدودیت های مرتبط با استخراج و خرید و فروش های پر ریسک رمز ارزها، مقامات چینی می توانند امیدوار باشند که اقتصاد کشورشان از تغییر و تحولات وحشتناک رمز ارزها در امان بماند. با این وجود این لفظ پردازی ها چیز چندان تازه ای نیست. سخت گیری هایی که به تازگی از سوی مقامات چین در نظر گرفته شده است برای مؤسسات مالی چینی که پرداخت های مرتبط با ارز دیجیتال را آسان می کنند و آن ها را از ارائه خدمات مربوط به معاملات ارزهای دیجیتال منع می کنند، تا حد زیادی تکرار مقررات سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ است.
در ماه های گذشته با اینکه چین موضع خود را نسبت به بیت کوین و ارزهای دیجیتال تهاجمی تر کرده است، بعضی از این قوانین ذکر شده را می توان به همان روال گذشته بر انداخت. در سال ۲۰۱۷ و هم زمان با اوج گرفتن بازار ICOها، چین خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ممنوع کرد؛ با این وجود شهروندان چینی معاملات خود را در صرافی های خارجی فعال در ژاپن و هنگ کنگ ادامه دادند. تا وقتی که نگه داشتن ارزهای دیجیتال در چین قانونی باشد، همواره این امکان وجود دارد که شهروندان این کشور در پی راهی برای دور زدن ممنوعیت معاملات رمز ارزها باشند، مگر در صورتی که دولت چین قصد آن را داشته باشد تا قوانین را با شدت عمل بیشتری اجرا کند و مقررات مربوط به حفاظت از ارزهای دیجیتال را هم تغییر دهد.
با وجودی که مهاجرت ماینرهای بیت کوین ممکن است در کوتاه مدت بازار را برهم بریزد، غیر متمرکزتر شدن استخراج در بلند مدت، موجب می شود شبکه بیت کوین در برابر قانون گذاری ها و اقدامات کشورهای مختلف آسیب کمتری ببیند. ظاهرا تخمینی که زده شده است این را می گوید که تا قبل از این موضوع تعداد ۶۵ درصد از استخراج بیت کوین مربوط به چین بوده است. در حال حاضر که ماینرها به اجبار در حال نقل مکان به کشورهای دیگر هستند، پراکنده شدن آن ها در کشورهای متفاوت به کاهش نگرانی های در ارتباط با سلطه چین بر استخراج بیت کوین کمک می کند.
به غیر از این موضوع، تداخل مابین سیاست های داخلی چین و استخراج بیت کوین مساله ی چندان جدیدی نیست و قبل از این ماجرا هم در سال ۲۰۱۸ در مورد ممنوع شدن استخراج در چین شایعاتی به گوش می رسید. در ماه می (اردیبهشت) هم حسن روحانی، رئیس جمهور وقت ایران، هم زمان با کمبود و قطعی مکرر برق در سراسر کشور، تمامی فعالیت های مربوط به استخراج بیت کوین و سایر رمز ارزها را موقتاً ممنوع اعلام کرد. این خبر در کنار این واقعیت که تا پیش از این تعداد ۴.۵ درصد از کل فعالیت های استخراج بیت کوین در ایران انجام می گرفت، بازار را تحت تأثیر قرار داد که در فضای ناپایدار حاضر به هیچ عنوان مناسب نیست.
با توجه به اینکه میزان فعالیت های استخراج در ایران در مقایسه با کشور چین ظاهرا بسیار کم و ناچیز به نظر می رسد، می شود بیان کرد هرچه فعالیت ماینرها پراکنده تر باشد، استخراج با خطرات و پیچیدگی های کمتری مواجه خواهد شد و با مهاجرت تازه ماینرها، این دقیقاً همان رخدادی است که باید پیش بیاید.
اگر همان گونه که انتظار می رود قسمت قابل توجهی از ماینرهای چینی به ایالات متحده مهاجرت کنند، این انتقال می تواند یک گامی مثبت در جهت کم شدن میزان تولید کربن از سمت استخراج کنندگان بیت کوین باشد.
یکی از مقاصد اصلی ماینرهای چینی می تواند ایالت تگزاس باشد. این ایالت یکی از ارزان ترین مناطق جهان از نظر هزینه انرژی است، حجم در حال افزایشی از منابع انرژی های تجدیدپذیر را در دست دارد و شبکه برق آزادی دارد که هر شرکت بزرگ و کوچکی می تواند در آن به تولید و خرید و فروش انرژی مشغول شود. شاید مهم ترین مزیت تگزاس این باشد که یکی از بزرگ ترین سیاستمداران طرفدار ارز دیجیتال در آمریکا یعنی گرگ ابوت (Greg Abbot)، را به عنوان فرماندار با خود دارد.
همان گونه که در نمودار بالا مشاهده می کنید، آمریکای شمالی در مقایسه با آسیا و اقیانوسیه، از منابع متنوع تری برای تأمین انرژی استفاده می کند و به استفاده از زغال سنگ اتکای کمتری دارد. مقدار ۲۸ درصد از انرژی مورد نیاز ماینرهای آمریکای شمالی از طریق زغال سنگ تأمین می شود و این با وجودی است که میزان مصرف ماینرهای آسیا و اقیانوسیه از این سوخت فسیلی به مقدار ۶۵ درصد است. همچنین این طور به نظر می رسد که ماینرهای آمریکای شمالی به شبکه توزیع برق همگانی بیشتر متصل هستند و همین نکته خواهد توانست تنوع بهره وری آن ها را از منابع گوناگون انرژی افزایش دهد.
علاوه بر آن، آمریکای شمالی هم به واسطه مقررات دولتی و هم در بازار آزاد، تشویق های بسیار برای استفاده کردن ماینرها از انرژی های تجدید پذیر در نظر گرفته است، به این خاطر که مصرف زیاد انرژی صنعت استخراج همچنان مورد توجه اکثر مردم در ایالات متحده است.
قبلا هم ایلان ماسک در ماه می (اردیبهشت) اعلام کرده بود تا وقتی که سهم مصرف صنعت استخراج از انرژی های پاک به تعداد ۵۰ درصد برسد، تسلا پذیرش بیت کوین به منزله یک روش پرداختی را متوقف خواهد کرد. در ماه ژوئن (خرداد) هم سناتور ایالت ماساچوست آمریکا، الیزابت وارن (Elizabeth Warren)، از بیت کوین به خاطر تأثیرات منفی زیست محیطی اش انتقاد کرد و خواستار افزایش قوانین مربوط به صنعت استخراج رمز ارزها شد. ماسک و مایکل سیلور، مدیرعامل مایکرواستراتژی، با همکاری همدیگر رهبری شورای استخراج بیت کوین آمریکای شمالی را بر عهده دارند. گروهی که فعالیت های آن افزایش شفافیت قانونی صنعت استخراج در آمریکا، رشد استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و بهتر شدن جنبه زیست محیطی بیت کوین است.
قانون گذاری های مقامات آمریکای شمالی بر خلاف مقامات چینی، بر مبنای قاعده «همه یا هیچ» نخواهد بود. جو بایدن، رئیس جمهور وقت آمریکا، ملزومات جدیدی را در برنامه بودجه سال ۲۰۲۲ خود قرار داده است که نشان دهنده آن است که ایالات متحده در حال حرکت به سوی آینده ای است که در آن صنعت رمز ارز به صورت جدی قانون گذاری شده باشد ولی به صورت کامل ممنوع نشده باشد.
این طور به نظر می رسد که استخراج در یک دوره چند ساله به سمت استفاده بیشتر از انرژی های جایگزین حرکت کند که روش محکم تری هم برای پیشرفت این صنعت در برابر ممنوعیت کامل آن است. چین نگرانی های خود را در ارتباط با تأثیرات زیست محیطی استخراج ابراز کرد، با وجودی که مشکل اصلی آن چیز دیگری بود.
در آخر باید بگوییم که ممنوعیت استخراج و محدودیت دوباره خرید و فروش رمز ارزها در چین، نمونه ای از مشکلاتی است که سرمایه گذاران همچنان با بیت کوین و به صورت کلی رمز ارزها داشته اند. با وجود تمام وعده ها، نوآوری ها و خلاقیتی که این فناوری برای عصر دیجیتال به ارمغان می آورد، همواره موانعی مانند قانون گذاری دولت ها، بر سر راه این صنعت وجود دارد. در عین حال این موارد عمدتاً به منزله موانعی کوتاه مدت در یک بازی طولانی مدت در نظر گرفته می شوند. آن هایی که این توانایی را دارند که ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین را پر قدرت تر کنند، تا جایی که می توانند مشغول آسیب زدن به این حوزه هستند.
[caption id="attachment_8763" align="aligncenter" width="700"] سقوط بیت کوین و اتریوم؛ انگشت اتهام به سمت بانکهای چینی[/caption]
بیت کوین و اتریوم به علت اعلام بانک مرکزی چین مبنی بر ممنوعیت تأمین معاملات، نقل و انتقال و تسویه حساب تراکنش های ارزهای دیجیتال برای مؤسسات بزرگ مالی در این کشور بار دیگر سقوط کردند.
کوین دسک گزارش می کند، قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال پس از اعلام بانک خلق چین (PBOC) مبنی بر خواستار سرکوب سختگیرانه تر معاملات ارزهای مجازی، سقوط کرد.
دومین ارز دیجیتال بزرگ به لحاظ ارزش بازار، به نام اتریوم در لحظه نگارش این خبر در حدود ۱۸۹۰ دلار دست به دست می شد که پایینترین میزان از ۲۳ ماه می (۲ خرداد ماه) است.
با کاهش ۱۵ درصدی قیمت اتریوم در روز گذشته، هم اکنون در مسیر تست میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه در قیمت ۱,۸۷۲ دلار قرار گرفته است.
بیت کوین هم روز گذشته حتی تا ۳۱,۲۳۵ دلار نیز کاهش یافت، اما توانست مقداری از قیمت خود را، بازیابی کند و اکنون در قیمت ۳۲,۱۱۲ دلار معامله می شود که نشان از ۲۰ درصد کاهش نسبت به یک هفته گذشته می دهد.
در ۲۴ ساعت گذشته، دیگر ارزهای دیجیتال برتر بازار شامل ریپل، کاردانو و پولکادات از ۱۳ تا ۱۵ درصد کاهش را تجربه کرده اند.
صبح امروز (سه شنبه) بانک خلق چین (بانک مرکزی چین) طی اطلاعیه ای اعلام کرد که مؤسسات مالی بزرگ دیگر نباید تأمین معاملات، نقل و انتقال و تسویه حساب را برای تراکنش های ارزهای دیجیتال انجام دهند.
این بیانیه پس از مشورت با شرکت پرداخت علیپی (Alipay) و بانک های بزرگی همچون بانک صنعتی و بازرگانی چین، بانک کشاورزی چین، بانک عمران، بانک پیاسبیسی (Postal Savings Bank) و بانک صنعتی صادر شد. و این در حالی است که موضع دولت چین علیه ارزهای دیجیتال کاملاً شناخته شده است. هم چنین آن بانک در اطلاعیه مذکور خواستار قطع فوری کانال های پرداخت به معامله گران ارزهای دیجیتال شد.
بانک های مذکور از جمله علیپی، بانک کشاورزی چین و بانک پیاسبیسی با انتشار بیانیه هایی مبنی بر اینکه اقدامات لازم را برای ممنوعیت فعالیت های تجاری مرتبط با ارزهای مجازی انجام خواهند داد.
بانک خلق چین با اطلاعیه شدید اللحن خود نگرانی ها را از فشار سختگیرانه دولت چین علیه ارزهای دیجیتال افزایش داده است. ظاهرا در اثر این اقدامات دولت پکن، که با کاهش قیمت ارزهای دیجیتال همراه بود، سهام شرکت هایی که بیت کوین دارند یا در کسب و کارهای مرتبط بارمز ارزها هستند، تحت تأثیر قرار گرفته اند.
طبق داده های تریدینگ ویو (Trading View) سهام شرکت مایکرواستراتژی (MSTR) افت 7 درصدی داشته و سهام شرکت های کوین بیس، اسکوئر و تسلا نیز از 1.5 درصد تا 3.5 درصد سقوط کرده است همزمان با این افت سهام ها، شاخص S&P500 یک درصد افزایش داشته است.
در ماه گذشته بازار ارزهای دیجیتال وارد سراشیبی شد و این به دلیل نگرانی از اثرات زیست محیطی استخراج این ارزها، سرکوب چین و ترس از کاهش زودهنگام محرک های مالی بانک مرکزی آمریکا می باشد.
چین با استناد به خطرات مرتبط با معامله گری سوداگرانه ارزهای دیجیتال در ماه گذشته، دوباره ممنوعیت ارزهای دیجیتال را اعلام کرد. روز جمعه طبق دستور دولت چین مبنی بر تعطیلی 26 پروژه مشکوک استخراج مربوط به رمزارزها در استان سیچوآن باعث افزایش فشار بر استخراج ارزهای دیجیتال گردید.
بانک مرکزی آمریکا، عامل دیگری است که بر آشفتگی بازار ارزهای دیجیتال افزود، زیرا این بانک زمان اعلام شده برای افزایش نرخ بهره را به سال ۲۰۲۳ تغییر داد.
از صرافی افری کریپت (AfriCrypt)، واقع در آفریقای جنوبی، میلیاردها دلار بیت کوین به سرقت رفته است.
مدیران صرافی گفته اند که در حال بازیابی دارایی های کاربران هستند، و این اتفاق را به یک هک نسبت داده اند ولی با وجود همه این ادعاها شواهد نشان از کلاهبرداری مدیران این صرافی دارد. این بزرگترین کلاهبرداری در نوع خود خواهد بود؛ اگر فرار این مدیران با سرمایه های کاربران تأیید شود.
کوین تلگراف در گزارش خود می گوید: دو برادری که مدیران این صرافی فعال در آفریقای جنوبی هستند به همراه حدود ۶۹,۰۰۰ بیت کوین به ارزش ۳.۶ میلیارد دلار ناپدید شده اند.
بلومبرگ (Bloomberg)، می گوید: هنوز حقیقت ماجرا ثابت نشده است، ولی اگر این ماجرا ارتباطی به هک نداشته باشد و کلاهبرداری بوده باشد، می توان آن را یکی از بزرگترین کلاهبرداری های تاریخ شمرد. این صرافی، طبق اخبار رسیده از طرف کاربران آن، قول بازدهی ۱۰ درصد در روز را به مشتریان خود داده بود.
این صرافی در سال ۲۰۱۹ توسط دو برادر با نام های امیر (Ameer) و رئیس کَجی (Raees Cajee) تأسیس شد. گزارش ها حاکی از آن است که، در ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین) که صرافی افری کریپت به سرمایه گذاران خود پیامی مبنی بر هک شدن پلتفرم ارسال کرده است؛ نزدیک به ۵۴ میلیارد رند (واحد پول آفریقای جنوبی) معادل ۳.۶ میلیارد دلار بیت کوین در این صرافی وجود داشته است.
طبق اعلام افری کریپت فعلاً هرگونه فعالیت در این پلتفرم متوقف شده و در تلاش برای بازیابی دارایی دزدیده شده و اطلاعات به خطر افتاده کاربران هستند.
هانکوم آتورنیز (Hanekom Attorneys)، یک مؤسسه حقوقی در آفریقای جنوبی است که پرونده این سرقت را پیگیری می کند. به گفته آن ها، پیام ارسال شده این صرافی به کاربران خود بسیار مشکوک است.
در متن پیام این گونه آمده است:
کاربران در صورت تمایل می توانند مراحل قانونی در مورد این پرونده را انجام دهند، اما بهتر است بدانند که اقدامشان، تنها روند بازیابی مبالغ را به تأخیر خواهد انداخت.
این مؤسسه حقوقی اظهار کرد:
در این اطلاعیه از سرمایه گذاران خواسته بود که هیچ اقدام قانونی انجام ندهند به همین علت ما بلافاصله مشکوک شدیم.
هانکوم آتورنیز ادعا کرده است که برادران کجی حدود ۶۹ هزار بیت کوین (که بعد از افت قیمت اخیر ۲.۲ میلیارد دلار ارزش دارد) را از حساب ها و کیف پول مشتریان خود به سرویس های میکسینگ دارک وب انتقال داده و تمامی وجوه را به مبالغ بسیار کوچک و ریز تقسیم کرده اند تا غیر قابل ردیابی باشد. همچنین ادعا می کند ۷ روز قبل از اعلام هک شدن این صرافی، دسترسی به کدهای بک اند (back-end) این پلتفرم، توسط کارمندان صرافی، مسدود بوده است.
مؤسسه حقوقی هانکوم آتورنیز این پرونده را به یکی از واحدهای منتخب پلیس آفریقای جنوبی، به نام هاکس (Hawks) گزارش داده است. زیرا هیچ گونه تماسی با برادران کجی و صرافی افری کریپت امکانپذیر نمی باشد.
حکم ورشکستگی مشروط علیه برادران کجی، توسط دادگاه عالی گوتنگ ساوت(Gauteng South) که واقع در آفریقای جنوبی می باشد؛ صادر شده است و تا ۱۹ ژوئیه (۲۸ تیر) به آن دو برادر فرصت داده است تا به این حکم پاسخ دهند.
خبرگزاری بیت کوین که (BitcoinKe)، گزارش می دهد که افری کریپت سرمایه گذاران ثروتمند را هدف قرار می داده و از طریق ترغیب آن ها برای دعوت از دوستان خود به صرافی مذکور، مشتریان خود را به دست می آورد و وعده سود روزانه ۱۰ درصد را به آن ها داده بود.
جالبتر این است که صرافی افری کریپت به مشتریان خود در آفریقای جنوبی، یک طرح پانزی به نام امتیآی (MTI) با وعده ۱۰ درصد سود ماهیانه داده بود.
امتیآی، ۲۳,۰۰۰ بیت کوین که اکنون حدود ۷۷۴ میلیون دلار ارزش دارد را در سال ۲۰۲۰ از سرمایه گذاران خود سرقت کرد. همچنین بزرگترین طرح پانزی در آفریقای جنوبی است.
گزارشها بیان می کند که مدیرعامل شرکت امتیآی، یوهان استینبرگ (Johann Steynberg)، برای فرار از مجازات، به برزیل فرار کرده است. و دقیقا این در زمانی است که شرکت در آستانه ورشکستگی قرار داشته است.
منبع خبر: arzdigital.com