معرفی بهترین ها

معرفی بهترین وبسایت ها

معرفی بهترین ها

معرفی بهترین وبسایت ها

دلایلی بر بد نبودن ممنوعیت استخراج در چین

[caption id="attachment_9879" align="aligncenter" width="700"]دلایلی بر بد نبودن ممنوعیت استخراج در چین دلایلی بر بد نبودن ممنوعیت استخراج در چین[/caption]

از گذشته‌ های دور و دراز درگیری چین و بیت کوین با قانون ‌گذاری در ارتباط بوده است. از آنجا که اخبار مربوط به محدودیت ‌های تازه چین دوباره سر تیتر خبرها را به خود اختصاص داده است، واجب است تا یک بار قوانین تازه و جدید را با مقررات قدیمی این کشور مقایسه کنیم.

مطالب پیشنهادی جهت مطالعه

       معرفی صرافی آنلاین معتبر 

       آشنایی با ارز دیجیتال EOS

       معرفی کیف پول دیجیتال

بر اساس گزارشی که کوین دسک منتشر کرد، اولین قانون چین درباره صنعت رمزنگاری به سال ۲۰۱۳ برمی‌ گردد، وقتی که حکومت این کشور بیت کوین را به‌ منزله یک دارایی مجازی به رسمیت شناخت، ولی استفاده از آن را در خرید و فروش ها ممنوع اعلام کرد. در سال ۲۰۱۷، مقامات چین مشارکت در عرضه اولیه رمز ارزها  (ICO) را هم ممنوع اعلام کردند که موجب شد قیمت بیت کوین به طور موقت سقوط کند. با وجودی که ممنوعیت خرید و فروش بیت کوین همچنان سر جای خودش باقی مانده است، تازه ترین موردِ نگران ‌کننده در ارتباط با قانون ‌گذاری ‌های دولت چین، خبرهای مربوط به ممنوعیت فعالیت‌ های استخراج در بعضی از استان‌ های این کشور است.

بعد از نشر اعلامیه در زمینه ی ممنوع شدن استخراج بیت کوین در استان سیچوان چین (آخرین استانی که فعالیت ‌های مرتبط با استخراج را ممنوع اعلام کرد)، تعداد زیادی از ماینرها مجبور شدند تا برای حفظ و نگهداری از سخت ‌افزارهای ماینینگ خود آن ها را به کشورهای دیگر منتقل کنند و همچنین خود نیز مهاجرت کنند. این طور که تخمین زده شده است تعداد ۹۰ درصد از ظرفیت استخراج چین در پی ممنوعیت‌ های جدید از کار افتاده است. این خبر بسیار قابل توجه و مهم است؛ به این علت  که تعداد ۸۰ درصد از قدرت استخراج بیت کوین تا قبل از این ماجرا در اختیار ماینرهای چینی بوده است.

  مطالعه مطالب مرتبط 

     معرفی ارز دیجیتال بیت کوین 

     آشنایی با روش های استخراج ارز دیجیتال بیت کوین

     خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت

با وجودی که ممنوعیت فعالیت‌ های استخراج در چین موجب ایجاد ترس در میان سرمایه‌  گذاران بازار رمز ارزها شده است و قیمت‌ ها را با افتی قابل توجه رو به رو کرده است، تعداد زیادی از کارشناسان اعتقاد دارند که ممنوعیت ‌های چین می ‌تواند به تقویت روند صعودی بیت کوین در دراز مدت کمک کند.

در ادامه این مطلب می خواهیم ۳ دلیلی را مطرح کنیم که نشان دهنده این است که ممنوعیت‌ های اخیر چین آنقدرها هم که به نظر می‌ رسد، بد نیستند.

۱. هنوز چین بیت کوین را ممنوع نکرده است!

هنوز شهروندان این کشور توسط مقامات چین مجبور نشده اند تا دارایی ‌های خود را تسلیم دولت کنند. واژه های «بیت کوین» و «ممنوعیت» چندین بار در مورد سرکوب‌ های جدید چین به کار رفته است، با این وجود باید این نکته را فراموش نکنیم که تا به الان ممنوعیتی برای محافظت از بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در نظر گرفته نشده است. 

در درجه اول نگرانی بانک مرکزی چین افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال است، به این خاطر که  این مساله به‌ صورت مستقیم اقتصاد و ثبات مالی این کشور را به چالش می ‌کشد. با افزایش فشار محدودیت ‌های مرتبط با استخراج و خرید و فروش های پر ریسک رمز ارزها، مقامات چینی می ‌توانند امیدوار باشند که اقتصاد کشورشان از تغییر و تحولات وحشتناک رمز ارزها در امان بماند. با این وجود این لفظ‌ پردازی ‌ها چیز چندان تازه ای نیست. سخت ‌گیری ‌هایی که به تازگی از سوی مقامات چین در نظر گرفته شده است برای مؤسسات مالی چینی که پرداخت ‌های مرتبط با ارز دیجیتال را آسان می ‌کنند و آن ها را از ارائه خدمات مربوط به معاملات ارزهای دیجیتال منع می ‌کنند، تا حد زیادی تکرار مقررات سال‌ های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ است.

در ماه‌ های گذشته با اینکه چین موضع خود را نسبت به بیت کوین و ارزهای دیجیتال تهاجمی ‌تر کرده است، بعضی از این قوانین ذکر شده را می‌ توان به همان روال گذشته بر انداخت. در سال ۲۰۱۷ و هم‌ زمان با اوج گرفتن بازار  ICOها، چین خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ممنوع کرد؛ با این وجود شهروندان چینی معاملات خود را در صرافی ‌های خارجی فعال در ژاپن و هنگ‌ کنگ ادامه دادند. تا وقتی که نگه داشتن ارزهای دیجیتال در چین قانونی باشد، همواره این امکان وجود دارد که شهروندان این کشور در پی راهی برای دور زدن ممنوعیت معاملات رمز ارزها باشند، مگر در صورتی که دولت چین قصد آن را داشته باشد تا قوانین را با شدت عمل بیشتری اجرا کند و مقررات مربوط به حفاظت از ارزهای دیجیتال را هم تغییر دهد.

۲.  غیر متمرکزتر شدن استخراج بیت کوین

با وجودی که مهاجرت ماینرهای بیت کوین ممکن است در کوتاه‌ مدت بازار را برهم بریزد، غیر متمرکزتر شدن استخراج در بلند مدت، موجب می ‌شود شبکه بیت کوین در برابر قانون ‌گذاری ‌ها و اقدامات کشورهای مختلف آسیب کمتری ببیند. ظاهرا تخمینی که زده شده است این را می گوید که تا قبل از این موضوع تعداد ۶۵ درصد از استخراج بیت کوین مربوط به چین بوده است. در حال حاضر که ماینرها به اجبار در حال نقل مکان به کشورهای دیگر هستند، پراکنده شدن آن ها در کشورهای متفاوت به کاهش نگرانی ‌های در ارتباط با سلطه چین بر استخراج بیت کوین کمک می کند.

به غیر از این موضوع، تداخل مابین سیاست ‌های داخلی چین و استخراج بیت کوین مساله ی چندان جدیدی نیست و قبل از این ماجرا هم در سال ۲۰۱۸ در مورد ممنوع شدن استخراج در چین شایعاتی به گوش می‌ رسید. در ماه می (اردیبهشت) هم حسن روحانی، رئیس ‌جمهور وقت ایران، هم ‌زمان با کمبود و قطعی مکرر برق در سراسر کشور، تمامی فعالیت‌ های مربوط به استخراج بیت کوین و سایر رمز ارزها را موقتاً ممنوع اعلام کرد. این خبر در کنار این واقعیت که تا پیش از این تعداد ۴.۵ درصد از کل فعالیت ‌های استخراج بیت کوین در ایران انجام می‌ گرفت، بازار را تحت‌ تأثیر قرار داد که در فضای ناپایدار حاضر به هیچ عنوان مناسب نیست. 

با توجه به اینکه میزان فعالیت‌ های استخراج در ایران در مقایسه با کشور چین ظاهرا بسیار کم و ناچیز به نظر می‌ رسد، می شود بیان کرد هرچه فعالیت ماینرها پراکنده ‌تر باشد، استخراج با خطرات و پیچیدگی ‌های کمتری مواجه خواهد شد و با مهاجرت تازه ماینرها، این دقیقاً همان رخدادی است که باید پیش بیاید.

۳. سبزتر شدن صنعت استخراج

اگر همان گونه که انتظار می ‌رود قسمت قابل توجهی از ماینرهای چینی به ایالات متحده مهاجرت کنند، این انتقال می ‌تواند یک گامی مثبت در جهت کم شدن میزان تولید کربن از سمت استخراج‌  کنندگان بیت کوین باشد.

یکی از مقاصد اصلی ماینرهای چینی می ‌تواند ایالت تگزاس باشد. این ایالت یکی از ارزان ‌‌ترین مناطق جهان از نظر هزینه انرژی است، حجم در حال افزایشی از منابع انرژی ‌های تجدیدپذیر را در دست دارد و شبکه برق آزادی دارد که هر شرکت بزرگ و کوچکی می‌ تواند در آن به تولید و خرید و‌ فروش انرژی مشغول شود. شاید مهم ‌ترین مزیت تگزاس این باشد که یکی از بزرگ‌ ترین سیاستمداران طرفدار ارز دیجیتال در آمریکا یعنی گرگ ابوت  (Greg Abbot)، را به‌ عنوان فرماندار با خود دارد.  

مقایسه سهم مصرف ماینرها از منابع گوناگون انرژی در هر قاره‌

همان گونه که در نمودار بالا مشاهده می‌ کنید، آمریکای شمالی در مقایسه با آسیا و اقیانوسیه، از منابع متنوع ‌تری برای تأمین انرژی استفاده می ‌کند و به استفاده از زغال ‌سنگ اتکای کمتری دارد. مقدار ۲۸ درصد از انرژی مورد نیاز ماینرهای آمریکای شمالی از طریق زغال ‌سنگ تأمین می شود و این با وجودی است که میزان مصرف ماینرهای آسیا و اقیانوسیه از این سوخت فسیلی به مقدار ۶۵ درصد است. همچنین این طور به نظر می ‌رسد که ماینرهای آمریکای شمالی به شبکه توزیع برق همگانی بیشتر متصل هستند و همین نکته خواهد توانست تنوع بهره ‌وری آن ها را از منابع گوناگون انرژی افزایش دهد.

علاوه بر آن، آمریکای شمالی هم به واسطه مقررات دولتی و هم در بازار آزاد، تشویق ‌های بسیار برای استفاده کردن ماینرها از انرژی ‌های تجدید پذیر در نظر گرفته است، به این خاطر که مصرف زیاد انرژی صنعت استخراج همچنان مورد توجه اکثر مردم در ایالات متحده است.

قبلا هم ایلان ماسک در ماه می (اردیبهشت) اعلام کرده بود تا وقتی که سهم مصرف صنعت استخراج از انرژی ‌های پاک به تعداد ۵۰ درصد برسد، تسلا پذیرش بیت کوین به‌ منزله یک روش پرداختی را متوقف خواهد کرد. در ماه ژوئن (خرداد) هم سناتور ایالت ماساچوست آمریکا، الیزابت وارن  (Elizabeth Warren)، از بیت کوین به خاطر تأثیرات منفی زیست‌ محیطی ‌اش انتقاد کرد و خواستار افزایش قوانین مربوط به صنعت استخراج رمز ارزها شد. ماسک و مایکل سیلور، مدیرعامل مایکرواستراتژی، با همکاری همدیگر رهبری شورای استخراج بیت کوین آمریکای شمالی را بر عهده دارند. گروهی که فعالیت ‌های آن افزایش شفافیت قانونی صنعت استخراج در آمریکا، رشد استفاده از انرژی ‌های تجدیدپذیر و بهتر شدن جنبه زیست ‌محیطی بیت کوین است.

قانون‌ گذاری ‌های مقامات آمریکای شمالی بر خلاف مقامات چینی، بر مبنای قاعده «همه یا هیچ» نخواهد بود. جو بایدن، رئیس ‌جمهور وقت آمریکا، ملزومات جدیدی را در برنامه بودجه سال ۲۰۲۲ خود قرار داده است که نشان دهنده آن است که ایالات متحده در حال حرکت به سوی آینده‌ ای است که در آن صنعت رمز ارز به صورت جدی قانون‌ گذاری شده باشد ولی به صورت کامل ممنوع نشده باشد. 

این طور به نظر می ‌رسد که استخراج در یک دوره چند ساله به سمت استفاده بیشتر از انرژی ‌های جایگزین حرکت کند که روش محکم تری هم برای پیشرفت این صنعت در برابر ممنوعیت کامل آن است. چین نگرانی ‌های خود را در ارتباط با تأثیرات زیست ‌محیطی استخراج ابراز کرد، با وجودی که مشکل اصلی آن چیز دیگری بود.

در آخر باید بگوییم که ممنوعیت استخراج و محدودیت دوباره خرید و فروش رمز ارزها در چین، نمونه ‌ای از مشکلاتی است که سرمایه‌ گذاران همچنان با بیت کوین و به صورت کلی رمز ارزها داشته‌ اند. با وجود تمام وعده‌ ها، نوآوری‌ ها و خلاقیتی که این فناوری برای عصر دیجیتال به ارمغان می ‌آورد، همواره موانعی مانند قانون‌ گذاری‌ دولت‌ ها، بر سر راه این صنعت وجود دارد. در عین حال این موارد عمدتاً به‌ منزله موانعی کوتاه‌ مدت در یک بازی طولانی ‌مدت در نظر گرفته می ‌شوند. آن هایی که این توانایی را دارند که ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین را پر قدرت تر کنند، تا جایی که می ‌توانند مشغول آسیب زدن به این حوزه هستند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد