[caption id="attachment_8752" align="aligncenter" width="700"] معاون توانیر نصف برق تهران صرف ماینینگ می شود.[/caption]
گمانه زنی هایی در مورد نقش استخراج کنندگان رمزارز در پی قطعی برق گسترده از ابتدای تابستان سال جاری، به گوش می رسید، که بخشی از آن توسط بعضی مسئولین تایید شد. در پی همین ماجرا، معاون هماهنگی شرکت توانیر در اظهار نظری اعلام کرد که رمزارزها نصف برق تهران بزرگ را مصرف می کنند.
مطالعه مطالب مرتبط
آیا میدانید ارز دیجیتال چیست ؟و چه کاربردی دارد؟
قوانین نگهداری ارز های دیجیتال در ایران
خرید ارز دیجیتال بدون احراز هویت
ارز دیجیتال و شهر سختافزار، در این باره نقل می کنند: که بعضی از فعالان حوزه ارز دیجیتال اعتقاد دارند مصرف ماینرها موجب خاموشی های مکرر برق نمی باشند؛ چون مصرف خیلی بالایی ندارند و می گویند عمده ترین دلیل قطعی مکرر برق، نبود سوخت مناسب برای نیروگاه های تولید برق است. آن ها خاموشی های زمستان سال گذشته تهران را نیز دلیلی بر تایید این ادعا می دانند.
اما این در حالی است که معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر (رخشانی مهر)، در گفتگوی خود با شبکه خبر اذعان داشت رمزارزها باعث خاموشی می شوند و گفت که تولیدکنندگان رمزارز، به اندازه نصف مصرف تهران بزرگ، برق مصرف می کنند. همچنین خاطرنشان کرد که برای جلوگیری از این روند مصرف انرژی در هفته گذشته بیش از 3000 دستگاه ماینر جمعآوری شده است.
توجه: چقدر با ارز دیجیتال تتر آشنایی دارید؟
همچنین کمبود باران را موجب کاهش ظرفیت تولید نیروگاه های برق آبی دانست و بر لزوم انتقال مصرف از زمان پیک مصرف به ساعات دیگر گفت:
تولید برق شامل دو بخش می شود: یک بخش تولید حرارتی است که بیشترین ظرفیت تولید حرارتی حدود ۵۰ هزار مگاوات است. و بخش دوم که مربوط به نیروگاه های برق آبی می شود که با محدودیتهای بارش باران مواجه شدیم و تنها اختیار درصدی از آن را داریم. بنابراین، بیشتر از ۶ تا ۷ هزار مگاوات قابلیت تولید نداریم. در مجموع حدود ۵۶ تا ۵۷ هزار مگاوات ظرفیت تولید داریم.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، همچنین خاطرنشان کرد کشور سالانه حدود ۴۵۰ ساعت در پیک مصرف قرار دارد و برای نبود مشکل در این ساعات باید ۷ تا ۸ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی وجود داشته باشد تا در سال ۴۵۰ مگاوات تولید کنند.
مطالعه مطالب مرتبط
آیا میدانید ارز دیجیتال چیست ؟و چه کاربردی دارد؟
برای راه اندازی این ظرفیت نیروگاهی ۵ میلیارد یورو مورد نیاز است. این شیوه در تمام دنیا مرسوم و متداول است که ساعت بار را به ساعت دیگری جابجا میکنند؛ با این شیوه هم بهره وری سرمایه را داریم هم مدیریت دارایی انجام می شود و هم نیاز به سرمایه گذاری عظیم در بخش نیروگاه ها و توزیع برق نمی باشد.
وی خاطرنشان کرد؛ مشکل بزرگ ما برای زنجیره تامین برق در کشور میزان کاهش باران است. و گفت که ۴ هزار مگاوات توان تولید نیروگاه های برق آبی در ساعات اوج بار را به علت کاهش ۵۰ درصدی ذخیره آب پشت سدها نسبت به سال گذشته، از دست داده ایم.
توجه: آیا میدانید قیمت ارز دیجیتال تتر چقدر است؟
رخشانی مهر به چند روش برای جبران این کمبود اشاره کرد:
او گفت در ساعات اوج بار باید از مصارف غیر ضروری پرهیز کرد و این مورد بیشتر به اشتراک های خانگی و بخش های تجاری مربوط می شود مثلا آن ها می توانند برای اینکه مصرف کمتر شود تا تاریک شدن کامل هوا از کشیدن پرده ها خودداری کنند تا مجبور نباشند چراغ های خانه را روشن کنند.
وی همچنین دیگر راه صرف جویی و کم کردن بار را انتقال مصرف مشترکان بزرگ صنعتی و کشاورزی به ساعاتی که نیروگاه ها مصرف زیادی ندارند دانست و خاطرنشان کرد فعالیت های پر مصرف خانگی مانند اتو زدن، جارو برقی کشیدن یا استفاده از ماشین لباسشویی نیز باید به ساعات اولیه صبح یا بعد از ساعت ۹ شب منتقل شوند.
سپس افزود استفاده از انرژی خورشیدی یکی از نیازهای اصلی کشوراست علی الخصوص در سال های آینده.
رخشانی مهر گفت وامهایی برای علاقه مندان به فعالیت در این حوزه در نظر گرفته شده است.
از زمانی که طرح برق و امید آغاز شد؛ یعنی امسال و سال گذشته، از سمت وزارت نیرو به تمام مشترکان محترم اعلام شد که حداقل به اندازه ۳۰۰ تا ۴۰۰ وات در این زمینه سرمایه گذاری کنند و سود تسهیلات را نیز وزارت نیرو پرداخت می کند. اکنون این آمادگی را دارد که اگر هر کدام از مشترکان تسهیلاتی در این زمینه دریافت کند وزارت نیرو سود تسهیلات را می پردازد.
منبع خبر: (arzdigital.com)