وقتی نوزاد به دنیا میاد، ممکنه چشمش کمی تابه تا باشه و این طبیعیه و به مرور خوب میشه. اما اگه این تابه تایی چشم نوزاد ادامه دار بشه، حتما در اولین فرصت باید اون رو به دکتر ببریم. چون ممکنه دچار انحراف چشم باشه. هرچی استرابیسم زودتر تشخیص داده بشه و سریع تر درمان بشه، میزان موفقیتش هم بیشتره.
خیلی از مادرها وقتی می فهمن بچشون استرابیسم داره، نگران میشن. ولی باید بهشون بگیم یه دکتری توی تهران هست که فوق تخصص انحرافات چشم داره و خیلی به کارش مسلطه. از خیلی از شهرها و حتی کشورهای همسایه واسه درمان انحراف چشم پیش دکتر میان و خداروشکر میزان موفقیت درمان و عمل هاش خیلی بالاست.
انحراف چشم چند مورد داره، ممکنه چشم ها به سمت داخل یا ممکنه به سمت بیرون بچرخن. همچنین امکان داره حرکت چشم بصورت عمودی باشه
فقط یادتون باشه که میتونه تو اعتماد به نفس بچه تون خیلی تاثیر بذاره.
برای درمانش دکتر معمولا از قطره انحراف چشم، عینک، پچ یا جراحی استفاده می کنه.
درمان استرابیسم سازگار شامل اصلاح کامل بینایی با استفاده از عینک یا لنزهای تماسی است. ضروری است که کودک تمام روز عینک خود را بزند تا از عدم تعادل استرابیسم جلوگیری کند. اگر بتوان کل انحراف را با تصحیح نوری خنثی کرد، جراحی استرابیسم مورد نیاز نیست. در سن 21 سالگی، واقعاً میتوانیم امکان اصلاح دوربینی را از طریق جراحی انکساری ارزیابی کنیم، زیرا به این ترتیب خطای نوری و در نتیجه عواقب آن یعنی انحراف را از بین میبریم.
به طور خلاصه:
استرابیسم به طریق مختلف بر بزرگسالان و کودکان تأثیر می گذارد
در کودکان شایع تر است اما بزرگسالان نیز می توانند تحت تاثیر قرار گیرند
والدین ممکن است متوجه شوند که فرزندانشان با کج کردن سر یا پوشاندن چشم جبران می کنند
مضر برای دید دوچشمی طبیعی؛ در بزرگسالان می تواند شدیدتر باشد
ممکن است موجب دوبینی، سردرد و فشار چشم شود
دکتری رو که میخوام معرفی کنم، دکتر آرش میرمحمد صادقی بهترین متخصص چشم هستش، که مطبش پیش حسینیه ارشاد تو خیابون شریعتیه. مطمئن باشید وقتی بچه تون رو ببرید پیشش خیلی امیدوار و خوشحال برمی گردید. حتی خیلی از بزرگسالان هم عمل کرده و خوب شدن.
نکته:درمان موفقیت آمیز باید هم جنبه زیبایی و هم عملکردی داشته باشد
استرابیسم هم یک مشکل زیبایی و هم عملکردی است.زیبایی است، زیرا چشم های نامرتب باعث می شود فرد با چشم های معمولی متفاوت از دیگران به نظر برسد. عملکردی است به این معنا که افراد مبتلا به استرابیسم دید طبیعی ندارند - بینایی آنها ممکن است ضعیف تر از حد طبیعی باشد، ممکن است درک عمق نداشته باشند و فعالیت های رایج مانند رانندگی ممکن است دشوار باشد.